Pukaron metsästysseura ry

Pukaron metsästysseuralla pitkät perinteet

Pukarolla toimii aktiivinen metsästysseura, joka on perustettu jo vuonna 1941. Jäseniä on tällä hetkellä nelisenkymmentä.

Pääasiallista riistaa seudullamme on tietysti hirvi. Sen lisäksi pyydetään lintuja ja jäniksiä. Tulevaisuudessa myös peuranmetsästys saattaa tulla mahdolliseksi sitä mukaa kun peurakannat kohenevat. Viime syksynä metsästysseurassa kokeiltiin ensimmäistä kertaa ketunajoa. Yksi metsästysseuran tärkeimmistä tehtävistä on riistanhoito. Tähän kuuluu muun muassa ruokintaa ja nuolukivien viemistä hirville. Riistan laskentaa harjoitetaan talvisin eläinten jälkiä apuna käyttäen.

Seuralla on oma metsästysmaja Koivistolla n. 1,5 km Pukaron Paronilta. Majan läheisyydessä on haulikko- ja kivääriradat ampumaharjoituksia varten. Alkukesällä radalla järjestetään haulikkoammuntaa keskiviikkoisin klo 18 alkaen, syyspuolella torstai-iltaisin kivääriammuntaa. Keväisin metsästysmajalla pidetään riistapolku-ampumaharjoitukset, jossa harjoitellaan erilaisia eteen sattuvia tilanteita maastoradalla.

Metsästysseuraan on mahdollista liittyä, jos asuu seudullamme ja on kiinnostunut metsästyksestä ja riistanhoidosta. Vaatimuksena on metsästäjäntutkinto. Seuraan toivotaankin mukaan uutta, nuorta väkeä. Naisiakin mukaan sopisi enemmän, heitä on seuran jäseninä tällä hetkellä vain kolme.

Lisätietoja antaa Pukaron metsästysseuran puheenjohtaja Ville Eriksson, puh.  040-5400924.

Yhteystiedot

Ampumaradan nimi: Pukaron metsästysseuran ampumarata
Ampumaradan osoite: Koivistontie 07830 Pukaro

 

I.L. & J.A.

 

Lue: Juttu Loviisan Sanomissa vuonna 2011

Facebook